Новини

1000 TETRA радиостаници за Министерството за внатрешни работи

picture
Сподели Tweet

Нова опрема за безбеднa комуникациja: Сектрон ДООЕЛ испорача 1000 нови TETRA радиостаници на Министерството за внатрешни работи на Република С. Македонија. Со оваа испорака, Сектрон ДООЕЛ ја продолжува доверливата и сигурна соработка со својот партнер Hytera Mobilfunk во Република С. Македонија.

Службите за итни случаи на властите и организациите со безбедносни задачи комуницираат преку националната мобилна радио мрежа TETRA од Hytera од 2009 година. Безбедносните сили главно користат терминали на Sepura TETRA, но исто така и модели од Hytera.

Министерството за внатрешни работи на Република С. Македонија сега ги избра преносните терминали на Sepura SC20 за тековната надградба на опремата. Hytera Mobilfunk е снабдувач со целосна услуга за комуникациски решенија и во своето портфолио има радија TETRA од Sepura (исто така дел од семејството Hytera).

"Ние сме многу задоволни од одлуката за избор на SC20. Заедно со нашиот партнер Сектрон ДООЕЛ Скопје, му ја препорачавме најновата генерација на терминали TETRA на Министерството за внатрешни работи на Република С. Македонија, бидејќи тие совршено одговараат на барањата", вели Цветомир Бенчев, Директор за продажба на Источна и Јужна Европа во Hytera Mobilfunk.

Сектрон ДООЕЛ и на официјалната страна на Hytera Mobilfunk:

https://www.hytera-mobilfunk.com/en/blog/latest-news/2020/hytera-mobilfunk-supplies-1000-tetra-radios-to-the-republic-of-north-macedonia/?fbclid=IwAR0Skq3DygRZPyhtakgX7fzGXs-pbRT0lZ1bI8wy9C6xws86ZFEItRyGVhY